dimecres, 22 de novembre del 2017

DECLARACIÓ DEL CLAUSTRE DE LA UNIVERSITAT DE BARCELONA



El Claustre de la Universitat de Barcelona, reunit el dia 15 de novembre de 2017, manifesta 
 
-que la universitat, com a centre de recerca i de transmissió de saber, ha de ser també motor social i ha de fer sentir la seva veu en defensa de la llibertat, la democràcia, la pau i el diàleg. 

-que creu en l’acció pacífica per reclamar el respecte als drets del poble català i a les seves institucions legítimes, i en el diàleg per resoldre les diferències. Ens manifestem en contra de totes les mesures que signifiquin privació de llibertat o restricció de drets individuals i col·lectius, i a favor de les institucions catalanes i dels seus representants escollits legítimament. 

-que s’oposa radicalment a l’aplicació de l’article 155 i denuncia els greus perjudicis que s’han derivat de l’aplicació de l’esmentat article, tant per a la societat catalana com per a la universitat i la seva autonomia. 

És per tot això que aquest Claustre reclama 

a) l’alliberament dels senyors Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, presidents de l’ANC i d’Òmnium Cultural, respectivament, i dels senyors Oriol Junqueras, vicepresident del govern de la Generalitat, de les senyores Dolors Bassa i Meritxell Borràs, conselleres, i dels senyors Joaquim Forn, Carles Mundó, Raül Romeva, Jordi Turull, consellers del govern de la Generalitat de Catalunya, actualment en presó preventiva, i la retirada de qualsevol procés penal contra ells. 

b) la retirada de qualsevol procés penal iniciat contra la presidenta del Parlament, senyora Carme Forcadell, contra les senyores Ramona Barrufet i Anna Simó i els senyors Lluís Corominas, Lluís Guinó i Joan Josep Nuet, membres de la mesa del Parlament, i contra les persones implicades en el referèndum del dia 1 d’octubre i en la consulta del dia 9 de novembre de 2014. 

Barcelona, 15 de novembre de 2017

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada